20F – Dia Mundial de la Justícia Social

La celebració del Dia Mundial de la Justícia Social busca donar suport a la tasca de la comunitat internacional encaminada a erradicar la pobresa i promoure l’ocupació plena i el treball decent, la igualtat entre els sexes i l’accés al benestar social i la justícia social per a tothom.

La justícia social és un principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, dins i entre les nacions. Defensem els principis de justícia social quan promovem la igualtat de gènere o els drets dels pobles indígenes i dels migrants. Promovem la justícia social quan eliminem les barreres que enfronten les persones per motius de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat.

Aquest any la celebració del Dia centra la seva atenció en els treballadors migrants i la seva recerca de la justícia social.

En l’actualitat, el motiu principal per migrar està lligat directament o indirectament a la recerca d’una ocupació digna. Fins i tot en les situacions en les quals el treball no és la raó més important, l’ocupació sol ser un element típic de qualsevol procés migratori.

Els migrants internacionals es xifren en 258 milions.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *