L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament dóna suport al projecte “Recreem el Món i eradiquem la violència de gènere” de la Fundació Guné

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament subvenciona el projecte “Recreem el Món i eradiquem la violència de gènere” de la Fundació Guné que es durà a terme a les localitats de Terrassa i Canovelles durant l’any 2018.

La Fundació Guné, entitat sense ànim de lucre destinada a la cooperació internacional compromesa amb la defensa dels drets civils, socials i econòmics de les poblacions més pobres del Senegal, també treballa a Catalunya duent a terme diversos projectes i accions a fi de construir una societat més activa, responsable i compromesa.

“Recreem el Món i eradiquem la violència de gènere” és un projecte que a través de la formació i la sensibilització preventiva pretén contribuir a l’eradicació de la violència contra les dones, incidint en una de les formes més extremes de violència com és la Mutilació Genital Femenina.

D’una banda, es durà a terme un programa educatiu a tot l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Mont Perdut de Terrassa i de l’Institut Bellulla de Canovelles durant el 2n i 3r trimestre del curs acadèmic 2017-2018.
Durant el programa l’alumnat reflexionarà sobre les causes estructurals que provoca la violència de gènere i quins canvis de comportaments i actituds poden ajudar a eradicar-la. El programa finalitzarà amb l’organització d’una exposició i una taula rodona on els alumnes presentaran el projecte amb la finalitat de sensibilitzar a la comunitat educativa, a les seves famílies i a la ciutadania en general.
A més a més, es promourà una campanya de mobilització social a través de la gravació d’un vídeo que es publicarà a les xarxes socials.

Altrament, s’organitzaran tallers sobre la pràctica de la mutilació genital femenina a noies adolescents amb risc de patir-la i a mares i a pares provinents de països on es practica. Es posarà especial èmfasi a les greus conseqüències físiques i psíquiques que pateixen les dones mutilades, així com les lleis i protocols de prevenció que existeixen a Catalunya.

En darrer lloc, s’organitzaran tallers de formació a professionals i a estudiants de l’àmbit de la salut perquè coneguin quines són les tradicions causants de la pràctica de la mutilació genital femenina, les seves conseqüències i com han d’intervenir per poder-les ajudar a sanar.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *