L’Ajuntament de Barcelona finança el projecte d’Aprenentatge Servei “Recreem el món – Fent camí cap a l’equitat de gènere” impulsat per la Fundació Guné

L’Ajuntament de Barcelona dins la línia d’aprenentatge i servei subvenciona el projecte “Recreem el món – Fent camí cap a l’equitat de gènere” que tindrà lloc a l’Institut Miquel Tarradell de Barcelona durant el 2n i 3r trimestre del curs acadèmic 2017-2018.

La metodologia d’Aprenentatge Servei és una eina pedagògica complexa que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge escolar. Combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Les noves corrents pedagògiques apunten que els i les estudiants assimilen millor els conceptes si l’aprenentatge és experimental i poden trobar sentit i utilitat social a allò que estudien.
L’Aprenentatge Servei, com a metodologia educativa, ofereix aquest tipus d’aprenentatge basat en l’experiència i a la vegada facilita una de les grans fites de l’educació: educar en valors i solidaritat col·lectiva.

“Recreem el món – Fent camí cap a l’equitat de gènere” té com a finalitat fomentar en la joventut un pensament crític envers les causes estructurals que provoquen les desigualtats i discriminacions per qüestions de gènere i, que consegüentment, assumeixin responsabilitats individuals i col·lectives.

Mitjançant una sèrie d’aprenentatges sobre la perspectiva de gènere que s’impartiran a l’aula, l’alumnat, adquirirà nous coneixements i compromisos que el capacitarà per portar a terme diferents serveis que promouran el canvi d’actituds i comportaments per aconseguir eradicar la violència de gènere.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *