El nostre cos, el nostre dret

Durant el cap de setmana hem organitzat dos tallers de sensibilització sobre la Mutilació Genital Femenina (MGF)”El nostre cos, el nostre dret” impartit per Bombo N’Dir i Alliou Sylla. Un dels tallers anava dirigit a mares provinents de països on encara es practica la MGF. Durant el taller es va aprofundir sobre les conseqüències físiques i psíquiques què pateixen les nenes i dones mutilades. A més de reflexionar sobre les tradicions, els rols de gènere i capacitar-les perquè tinguin coneixement de quins són els seus drets, quines lleis les emparen, els protocols existents a Catalunya i aconseguir un compromís per part de les participants perquè es converteixin en agents de sensibilització dins les seves comunitats d’origen.

Gràcies als professionals encarregats de dinamitzar la sessió es va obrir un espai de diàleg on les dones van poder expressar els seus dubtes, temors, experiències, entre d’altres.

En el taller dirigit a pares vàrem comptar amb la presència de dos caps religiosos, molt influents en les comunitats residents a Canovelles. La sessió sobretot va estar dirigida a prendre consciència sobre les conseqüències físiques i psicològiques què pateixen les nenes i dones què han patit la MGF i de la necessitat de canviar tradicions què causen un dany a la persona. També se’ls va donar a conèixer les lleis i protocols. El resultat del taller va ser molt satisfactori perquè la majoria dels participants es van comprometre a sensibilitzar a les seves comunitats d’origen.

Volem agrair la participació i compromís de totes i tots. Sentim que cada vegada estem més a prop d’eradicar aquesta aberrant pràctica.

L’activitat s’emmarca dins del projecte “Recreem el món i eradiquem la vulneració dels drets sexuals i reproductius” finançat per l’ACCD.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *